Waarom is SEO nuttig voor jouw website

No Comments

Het woord SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’ ofwel zoekmachineoptimalisatie. Bijna elke website heeft als doel bezoekers aan te trekken. Bij de ene site gaat dit niet zo vlot als de andere. Je kan vertrouwen op de inhoud van de site maar je kan dit ook een enorme boost geven door gebruik te maken van SEO.

SEO kan je beschouwen als maatregelen die we nemen om onze site zo hoog mogelijk in Google te positioneren. Als eerste besteden we veel aandacht aan de keywords van je website. Dit zijn de kernbegrippen die je website zullen samenvatten. Het is de bedoeling dat we deze kernbegrippen in de teksten van je website verwerken. Het is aangeraden om deze begrippen zo’n 3,5% van je tekst te laten innemen. Laat je deze begrippen vaker voorkomen, dan gaat Google dit bekijken als spam waardoor je een lagere ranking gaat krijgen.

Als tweede punt, gaan we kijken naar de backlinks. Backlinks zijn links naar jouw website omdat ze jouw content zo waardevol vinden. Schrijf dus nuttige teksten zodat je op een natuurlijke manier backlinks krijgt. Natuurlijk kan je dit proces een duwtje in de rug geven. Het verkrijgen van de eerste backlinks gaat altijd zeer langzaam. Je kan contact opnemen met gelijkaardige websites om een blogartikel uit te wisselen samen met een backlink. Er bestaan ook artikeldirectories waarop je een korte blog kan achterlaten met een backlink. Dit soort links zijn minder waardevol. Het is belangrijk om backlinks te vergaren van websites met gelijkaardige content.

Ook de html-structuur van je website draagt bij tot de SEO van je website. Je kan deze structuur controleren op fouten via https://validator.w3.org/. Maakt jouw website gebruik van html5, dan kan je de outline van je website controleren via: https://gsnedders.html5.org/outliner/ . Het is de bedoeling dat er een logische structuur zit in de titels van je website.

Let ook op dat je voor elke afbeelding de ‘alt’-tag invult. Dit is een korte beschrijving bij een afbeelding. Op deze manier kan je afbeelding ook in de google image search gevonden worden.

Conclusie

SEO houdt in:
– Hoge positie in Google
– Keywords / Kernbegrippen : 3,5% van tekst
– Bruikbare / interessante teksten
– Backlinks
– Html-structuur : validatie en outline
– Alt-tag afbeelding

 

Iedereen vindbaar met Benvindbaar.nl Wij helpen bedrijven verder te komen op het gebied van Marketing & Sales. Optimalisatie van websites en realisatie van websites om hoger te komen in zoekmachines.

Gratis SEO Scan

Wij kunnen je helpen om je SEO te verbeteren, zoekmachine optimalisatie zorgt voor meer bezoekers op een organische manier. Neem vrijblijvend contact op voor een gratis scan!

Subscribe to our newsletter!

Meer interessante artikelen

Bekijk alle berichten
No Comments

Meest recente berichten

Geef een reactie op dit bericht