Google update: Wijzigingen in de weergave van FAQ items

Google heeft onlangs aangekondigd dat er veranderingen op til zijn in de weergave van specifieke uitgebreide zoekresultaten. Deze veranderingen zijn bedoeld om een consistentere en verbeterde zoekervaring voor gebruikers te bieden. Een belangrijke update voor als je bezig bent met de zoekmachine optimalisatie van je website. Laten we eens kijken naar de belangrijkste wijzigingen die je kunt verwachten:

Verminderde zichtbaarheid van uitgebreide FAQ-resultaten

In de toekomst zullen rijke resultaten met veelgestelde vragen (afkomstig van gestructureerde gegevens van FAQ-pagina’s) alleen nog worden getoond voor erkende en gezaghebbende overheids- en gezondheidswebsites. Voor andere websites zal dit type uitgebreid resultaat minder vaak worden weergegeven. Google zal automatisch bepalen welke websites in aanmerking komen voor deze behandeling op basis van kwaliteit en relevantie.

Veranderingen in Google Search Console-rapportage

Deze wijzigingen zullen hoogstwaarschijnlijk ook merkbaar zijn in de rapportage van Google Search Console voor jouw website. Dit zal vooral opvallen in de statistieken voor het aantal weergaven van veelgestelde vragen en How-To-zoekopdrachten in het prestatierapport, evenals het aantal keren dat ze worden getoond in de relevante verbeteringsrapporten.

Beperking van uitgebreide How-to resultaten tot desktop apparaten

Uitgebreide How-to resultaten (gebaseerd op gestructureerde gegevens van How-to-inhoud) worden alleen nog weergegeven aan gebruikers op desktopapparaten en niet langer op mobiele apparaten. Het is van belang om te onthouden dat bij mobiele indexering de mobiele versie van de website als uitgangspunt wordt genomen voor de indexering. Om uitgebreide How-to resultaten op de desktop te tonen, moet de mobiele versie van je website de juiste opmaak hebben.

Deze update zal wereldwijd worden uitgerold in de loop van deze week. Het is belangrijk om te weten dat dit geen directe invloed zal hebben op de rangschikking van je website en niet zal verschijnen in het dashboard met zoekstatus. Houd in gedachten dat dit een testexperiment is, wat betekent dat sommige gebruikers mogelijk niet direct veranderingen zullen opmerken.